Yeni Üyelik / Şifre
İhale Bilgileri
Hızlı Ödeme
Hizmet Haritası
E-Doğrudan Temin
İmar Planı Tadilatı
Evlilik Başvurusu
İstek ve Öneri Başvurusu
E-Dilekçe
Borç Sorgulama / Ödeme
Geçmiş Dönem Ödemelerim
Makbuz Doğrulama
Beyanname
Beyanname Görüntüleme
Evrak, İstek ve Öneri Takibi
Meclis Kararları
EPKAS
EPKAS Kullanım Kılavuzu
İmar Planı Askı Listesi
E-ÇAP
Arsa (m²) Rayiç Değerleri
E-İmzalı Belge Doğrulama
Kent Rehberi
Kütüphane Kitap Sorgulama
Spor Okulları Başvuru
Çok Yaşa Bebek
Arama Sonuçları
SELÇUKLU’DA ÖĞRETMENLERE GERİ DÖNÜŞÜM ANLATILDI
14/11/2016
Selçuklu Belediyesi ve ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı İktisadi İşletmesi) işbirliği ile Selçuklu’da görev yapan 142 öğretmen “Eğitimcinin Eğitimi Semineri” ile geri dönüşüm konusunda bilgilendirildi.
“Çevre Beratına” sahip olan Selçuklu Belediyesi, yürüttüğü geri dönüşüm projeleri ile hem doğayı korurken hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Çevre bilincinin daha da arttırılması amacıyla ilçe genelinde yürütülen eğitim ve bilgilendirme çalışmaları kapsamında Selçuklu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı İktisadi İşletmesi) işbirliği ile ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine yönelik, ''Eğitimcinin Eğitimi Semineri'' yapıldı.
Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen eğitim programına ilçede görev yapan 142 öğretmen katıldı. Programda, ÇEVKO Vakfı Eğitim Şefi Murat Anaç, çevre kirliliği ve boyutları, cam, metal, plastik, kâğıt/karton, kompozit ve ahşap türü evsel nitelikli ambalaj atıklarının nasıl toplandığı, geri dönüşüm yöntemleri ve kullanım alanları, geri dönüşümün tarihçesi, tekrar kullanım, türlerine göre geri dönüşüm, ambalaj üzerindeki işaretlerin anlamları, atıkların geri dönüşümü ve geri dönüşümün faydaları konularında sunum yaptı.
Çevre Bilinci İlköğretim Çağında Kazanılıyor
Ambalaj atıklarının evlerde, okullarda, kısaca çevremizde, çöpten ayrı bir şekilde toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması alışkanlığının çocuk yaşlarda kazanılacak bir alışkanlık olduğunu ifade eden Anaç, “Bu nedenle özellikle ilköğretim yaşındaki çocuklara bu alışkanlığı kazandırabilmek ve onlara ulaşabilmek için öğretmen eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Selçuklu Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ile yapılan "Eğiticilerin Eğitimi" projesi ile çocuklarımızın eğitimlerini gerçekleştiren değerli öğretmenlerimizle, geri dönüşüm uygulamaları ve yararları konusunda bilgi paylaşımında bulunuyoruz" dedi.
Türkiye'deki atıkların yüzde 30'unun geri dönüştürülebilir atıklar olduğunu söyleyen Anaç geri dönüşüm çalışmalarının çevresel, tarımsal, ekonomik birçok fayda sağladığını ifade etti. Anaç, “Bu faydalar arasında en önemlisi doğal kaynakların korunmasıdır. Buna da en güzel örnek kağıt ve kartonların geri dönüşümüdür. 1 ton kağıt atık geri dönüştürüldüğünde 17 tane ağacın kesilmesi engelleniyor. Daha somut bir ifade ile 1 kamyon kağıdı geri dönüştürdüğümüzde yaklaşık 50 tane ağacın hayatını kurtarıyoruz” dedi.
Seminer sonunda öğretmenlere katılımlarından dolayı ÇEVKO Eğitmen Sertifikası ve eğitim seti verildi.
Son Haberler
06/02/2025
Selçuklu Belediyesi Emıtt 2025’te Parlıyor
06/02/2025
Selçuklu 700 bin 358 Nüfusu ile Konya’da Zirvedeki Yerini Korudu
05/02/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan 6 Şubat Depremleri Anma Mesajı
04/02/2025
Zillerine basarak apartman çökmeden insanları uyarmıştı Başkan Pekyatırmacı, Konya’da Onlarca Canın Kurtarılmasına Vesile Olan Gençle Bir Araya Geldi
03/02/2025
Sporun Merkezi Selçuklu Masa Tenisi Müsabakalarına Ev Sahipliği Yaptı