BİTMEYEN SÜRGÜN UNUTULMADI

19/11/2016
Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’nde, Ahıska Türklerinin ana yurtlarından sürgün edilişinin 72. yılı dolayısıyla program düzenlendi.
Selçuklu Gençlik Meclisi gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve eğitim programları ile öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Gerçekleştirilen bu programlara Selçuklu Belediyesi tarafından üniversiteli gençlerin kullanımına sunulan Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi ev sahipliği yapıyor. Birbirinden farklı konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan programlara üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor.
Selçuklu Gençlik Meclisi, Ahıska Türklerini de unutmadı. Selçuklu Gençlik Meclisi Tarafından Ahıska Türklerinin sürgünün 72. Yılında anma programı yapıldı. Talha Bayrakçı Gençlik Merkezinde düzenlenen programa NEÜ Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Caner Arabacı, Azad Dadayev, Yahya Kemaloğlu, Konya’da yaşayan Ahıskalı aileler ve öğrenciler katıldı. Selçuklu Gençlik Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu öncülüğünde yapılan programda Kasım Sürgünün tarihi arka planı ve sürgün sonrası Ahıskalı Türklerinin mücadelesi ele alındı. Sürgünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen acısının hala unutulmadığını belirten Prof. Dr. Caner Arabacı, “Daha fazla çalışarak her alanda dünyaya Ahıska’nın ne olduğunu bilmeleri için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. 72 yıldır bu zulüm devam ediyor. Bu zulme dur demeliyiz” dedi.
Programının sonunda sürgün yıllarına ait görüntülerin olduğu fotoğraf sergisi yoğun ilgi gördü. Ayrıca programda Ahıska Türklerinin geleneksel un helvası da dağıtıldı.
Son Haberler
07/04/2026
Selçuklu’da Dünya Sağlık Günü’nde Anlamlı Açılış

07/04/2026
Selçuklu’nun Türkiye’ye Örnek Projesinin İkincisi Hizmete Açıldı

07/04/2026
Konya’da Anlamlı Buluşma; Sağlık Bakanı Memişoğlu Anne Baba Adayları İle “İlk Adım Ebe Gebe Okulu Aile Buluşması”nda Bir Araya Geldi

07/04/2026
Selçuklu’nun gurur gecesi Selçuklu’nun Yıldızları Ödüllendirildi

03/04/2026
Selçuklu Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu
