SEDEP “ERTUĞRUL, OSMAN VE MEVLANA”YI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURDU

21/12/2016
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 2000 öğrenci “Ertuğrul, Osman ve Mevlana” tiyatro gösterisini izledi.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) öğrencilerin sorumluluklarını arttıracak, bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirecek ve hayata dair konularda farkındalık oluşturmak amacıyla birçok etkinliği hayata geçiriyor. Gerçekleştirilen etkinliklerle öğrencilerin ders başarısı ile birlikte aktarılan değerlerle ahlak sahibi olmalarını amaçlayan proje gerçekleştirilen “Ertuğrul, Osman ve Mevlana” isimli tiyatro gösterisi ile katılımcıların tarih bilgisini tazeledi.
Sinema çekimlerinin tiyatro ile birleştirilmesi tekniğiyle gerçekleştirilen sine-tiyatro gösteride, Osmanlı Devleti’nin kuruluş süreci, Ertuğrul Gazi’nin Anadolu Selçuklu Devletinin başkenti Konya’yı ziyareti sırasında Mevlana ile tanışması, Osman Gazi’nin Şeyh Edebali ile olan münasebetleri anlatılıyor.
Selçuklu Belediyesi Nikah Salonunda bir hafta boyunca süren “Ertuğrul, Osman ve Mevlana” isimli tiyatro gösterisini 34 liseden 2000 öğrenci ile 90 idareci ve öğretmen izledi.
Son Haberler
25/05/2026
Selçuklu Belediyesi’nden üstat Necip Fazıl’a vefa Şair ve Fikir Adamı Necip Fazıl Kısakürek Ölüm Yıl Dönümünde Unutulmadı

24/05/2026
Başkan Pekyatırmacı’dan Kurban Bayramı Mesajı

24/05/2026
Selçuklu Bayrama Hazır

24/05/2026
Başkan Pekyatırmacı’dan Kurban Bayramı Mesajı

22/05/2026
Gençlerden rock konseri ve tiyatro Selçuklu’da Sanat Rüzgarı
