Yeni Üyelik / Şifre
İhale Bilgileri
Hızlı Ödeme
Hizmet Haritası
E-Doğrudan Temin
İmar Planı Tadilatı
Evlilik Başvurusu
İstek ve Öneri Başvurusu
E-Dilekçe
Borç Sorgulama / Ödeme
Geçmiş Dönem Ödemelerim
Makbuz Doğrulama
Beyanname
Beyanname Görüntüleme
Evrak, İstek ve Öneri Takibi
Meclis Kararları
EPKAS
EPKAS Kullanım Kılavuzu
İmar Planı Askı Listesi
E-ÇAP
Arsa (m²) Rayiç Değerleri
E-İmzalı Belge Doğrulama
Kent Rehberi
Kütüphane Kitap Sorgulama
Spor Okulları Başvuru
Çok Yaşa Bebek
Arama Sonuçları
Selçuklu`da Çevreci Ödül Töreni 10 BİN ÖĞRENCİ EN İYİ PALAMUT İÇİN YARIŞTI
31/05/2017
Selçuklu Belediyesi proje destek programı kapsamında Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği işbirliği ile düzenlenen "Minik Ellerde Büyük İşler Tohumdan Fidana" projesinde ödüller sahiplerini buldu.
Selçuklu Belediyesi ve Konya Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği işbirliği ile insan ve çevreye duyarlı bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla yapılan "Minik Ellerde Büyük İşler-Tohumdan Fidana" projesi ödül töreni düzenlendi. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen ödül törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Hasan Ahat, ÇEKÜD İl Temsilcisi ve Proje Koordinatörü Muhammed Ali Demirhan, belediye başkan yardımcıları, okul yöneticileri, koordinatör öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Protokol konuşmaları ve tohumdan fidana sinevizyon gösteriminin ardından ödül törenine geçildi. Hatıra defteri oluşturma ve fidan yetiştirme kategorilerinde başarılı olan öğrenciler bisiklet ve tablet hediyeleri ile ödüllendirildi.
10 bin öğrenciye tohum dağıtıldı
Ahlak Kültür ve Çevre Derneği'nin çevre sorunlarının aşılması ve bilincinin oluşturulması amacıyla kurulmuş bir dernek olduğunu ifade eden Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Hasan Ahat "Minik Ellerde Büyük İşler, Tohumdan Fidana" projesi hakkında bilgi verdi. Projenin bir farkındalık projesi olduğunu ifade eden Ahat,"Proje startının 7 ay önce verdik. O zaman yine bu salonda bir araya gelmiş koordinatör öğretmenlerimizle beraber yaptığımız seminer ve eğitimlerin ardından Selçuklu Belediye Başkanımızın saksıya tohum ekimleriyle bu heyecan verici ve uzun soluklu projemiz başlamıştı. O günden bugüne yaklaşık 55 okulumuzda, 10 bin öğrenci ve ailesinde tatlı bir heyecan başlamıştı. Öğrencilerimiz kupkuru tohumun can taşıdığını bizzat yaşayarak öğrendiler. Bu bir uygulamalı eğitim ve çevre koruma projesidir. Proje ile sevgili gençlerimiz emek vermeyi, doğayı korumayı öğrendiler. Sevgili yavrularımız çevrenin edebiyatını değil uygulamasını yaptılar. Bu aynı zamanda duyguları ifade etme projesidir.Yarınımızın ümitleri sevgili gençlerimiz tohumları aldıkları o ilk günden itibaren okul idaresine teslim edecekleri ana kadar onunla yatıp onunla kalktılar, duygularını ve heyecanlarını o deftere yansıttılar" dedi.
Konuşmasının son bölümünde proje destekçilerine teşekkür eden Ahat,"Ağaç ve çevre sevgisini minik kalplere beraberce nakşettiğimiz bu projemize verdikleri desteklerden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a ve ekibine, yine bu projede bize desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Turan Kayacılar Beye, okul yöneticilerimize ve bugüne kadar bizi hiç yalnız bırakmayan cefakar proje koordinatör öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Projenin başlangıcından itibaren geçen süreci anlatan ÇEKÜD Konya İl Temsilcisi ve proje sorumlusu Muhammed Ali Demirhan, “7 ay önce başlattığımız projede gayet iyi sonuçlar aldık. Öğretmenlerimiz, velilerin artık dersleri değil tohumları sorduğunu, meşe palamudunun ne zaman filizleneceğini, sulamanın nasıl yapılacağını, kurumaya nasıl engel olunacağını sorduklarını anlattılar. Çok güzel izlenimler, çok güzel hikayeler ortaya çıktı. 10 bin adet tohum verdik ve bu tohumlardan 8 bine yakını yeşerdi. Öğrencilerimizin yarısı bu yeşeren tohumları kendi bahçelerinde değerlendirmek istediler. 4 bin civarında fidan ise Selçuklu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde bakımı, sulaması yapılıyor dikileceği günü bekliyor. Eylül-Ekim aylarında filizlenen tohumların inşallah dikimini gerçekleştireceğiz” dedi.
Altay, STK'lar ile uyum içerisinde çalışıyoruz
Selçuklu Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları arasındaki uyumun güzel çalışmalara vesile olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Selçuklu Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ile ciddi projeler yürütüyoruz. Bu işleri de kurumsal bir hale getirdik. Her yıl Kasım ayı sonunda sivil toplum kuruluşlarımızdan proje başvurularını alıyoruz. Değerlendirmeler sonucunda birçok projeye destek veriyoruz. Bir araya gelmiş gönüllülerden oluşan, memleket için gelecek için derdi olan insanlardan oluşan sivil toplum kuruluşlarına destek oluyoruz. Belediye sivil toplum kuruluşları ilişkisi bu iki soruna da çözüm üretiyor. Belediyemiz finansal desteği, sivil toplum kuruluşlarımızda insan kaynağı desteğini sağlıyor, proje üretiyor, projenin takibini yapıyorlar” dedi.
AKÇED tarafından geçekleştirilen bu projenin öğrencilerde çevre bilinci oluşturması açısından önemli olduğunu söyleyen Başkan Altay, “Tohumdan Fidana projesi ile öğrencilerimizde bir çevre bilinci oluştu. Çevreyle ve ağaçla olan ilişkilerini daha güzel hale getirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm katılımcıları tebrik ediyorum” dedi.
Programın son bölümünde "Tohumdan Fidana", "Sofrada Sıfır Atık", "Çevre ve İslam" konulu projelere desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a, ÇEKÜD ve Ahlak,Kültür ve Çevre Derneği tarafından fidan sertifikası takdim edildi.
Son Haberler
06/02/2025
Selçuklu Belediyesi Emıtt 2025’te Parlıyor
06/02/2025
Selçuklu 700 bin 358 Nüfusu ile Konya’da Zirvedeki Yerini Korudu
05/02/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan 6 Şubat Depremleri Anma Mesajı
04/02/2025
Zillerine basarak apartman çökmeden insanları uyarmıştı Başkan Pekyatırmacı, Konya’da Onlarca Canın Kurtarılmasına Vesile Olan Gençle Bir Araya Geldi
03/02/2025
Sporun Merkezi Selçuklu Masa Tenisi Müsabakalarına Ev Sahipliği Yaptı