Yeni Üyelik / Şifre
İhale Bilgileri
Hızlı Ödeme
Hizmet Haritası
E-Doğrudan Temin
İmar Planı Tadilatı
Evlilik Başvurusu
İstek ve Öneri Başvurusu
E-Dilekçe
Borç Sorgulama / Ödeme
Geçmiş Dönem Ödemelerim
Makbuz Doğrulama
Beyanname
Beyanname Görüntüleme
Evrak, İstek ve Öneri Takibi
Meclis Kararları
EPKAS
EPKAS Kullanım Kılavuzu
İmar Planı Askı Listesi
E-ÇAP
Arsa (m²) Rayiç Değerleri
E-İmzalı Belge Doğrulama
Kent Rehberi
Kütüphane Kitap Sorgulama
Spor Okulları Başvuru
Çok Yaşa Bebek
Arama Sonuçları
ÇANAKKALE’YE GİDEN ÖĞRENCİLERE BAŞKAN ALTAY SÜPRİZİ
05/04/2018
Selçuklu Belediyesi, tarafından yürütülen ve Konya’nın en büyük kültür projesi olan “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonunda 3. etap sürüyor. Organizasyonunun 15. gününde, öğrenciler Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından Çanakkale’ye uğurlandı.
Selçuklu Belediyesi tarafından “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” sloganı ile 3. etabına başlanan Çanakkale kültür ve tarih turları aralıksız devam ediyor. Selçuklu'nun Türkiye'ye örnek projesi ile ilçede okuyan tüm 10. sınıf öğrencileri Konya'dan uçak ile günübirlik Çanakkale'ye gidiyor ve yine aynı günün sonunda Konya'ya dönüyor.
Çanakkale’yi bir gün boyunca gezme ve tarihi yerinde yaşama fırsatı bulan Selçuklu Torunları bundan 103 yıl önce vatan toprağını işgal etmek isteyen düşmanlara karşı kahraman ecdadın şanlı mücadelesine yerinde şahitlik etme fırsatı buluyor. Aralıksız 43 seferin gerçekleştirileceği Çanakkale kültür ve tarih turunun 3. etabınabu yıl 9 bin 212 genç katılırken, etkinlikten toplamda29 bin 736 kişi faydalanmış olacak.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'da gezinin etabının başladığı ilk günden itibaren Çanakkale'ye giden kafilelerle yakından ilgileniyor. Her fırsatta gençlerin gezi ile ilgili düşüncelerini dinleyen ve sosyal medya hesabında gençlerin paylaşımlarına yer veren Başkan Altay, Konya'dan Çanakkale'ye giden Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mümine Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini uğurladı.
Öğrencilere hayırlı yolculuklar dileyen ve tavsiyelerde bulunan Başkan Altay, Çanakkale organizasyonu için kara, deniz ve hava taşıtlarının kullanılacağını, rahat ve hızlı ulaşımın sağlanacağını ifade ederek şunları söyledi; “Bundan 103 yıl önce bu vatan için şehit olan ecdadımızın ziyaretine gidiyorsunuz. Bu ziyaretleri kesinlikle turistik gezi olarak düşünmemek gerekir. Organizasyon günübirlik olduğu için süreyi daha iyi kullanabilmekadına uçak yolculuğu ve diğer ulaşım araçlarıyla hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 250 bin şehidimizin bulunduğu ecdadımıza bol bol dua götürelim. Manevi iklimi yerinde teneffüs edelim. Rehberlerimizi iyi takip edelim. Onların her sözünü iyi idrak edelim. Tekrar evinize döndüğü zaman farklı duygularla ecdadı hayır dualarla yad etmiş şekilde dolu olarak dönelim. Ziyaretiniz makbul olsun” dedi.
Son Haberler
07/02/2025
Selçuklu’da Cuma Buluşmaları Hizmet Kalitesini Artırıyor
06/02/2025
Selçuklu Belediyesi Emıtt 2025’te Parlıyor
06/02/2025
Selçuklu 700 bin 358 Nüfusu ile Konya’da Zirvedeki Yerini Korudu
05/02/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan 6 Şubat Depremleri Anma Mesajı
04/02/2025
Zillerine basarak apartman çökmeden insanları uyarmıştı Başkan Pekyatırmacı, Konya’da Onlarca Canın Kurtarılmasına Vesile Olan Gençle Bir Araya Geldi