Yeni Üyelik / Şifre
İhale Bilgileri
Hızlı Ödeme
Hizmet Haritası
E-Doğrudan Temin
İmar Planı Tadilatı
Evlilik Başvurusu
İstek ve Öneri Başvurusu
E-Dilekçe
Borç Sorgulama / Ödeme
Geçmiş Dönem Ödemelerim
Makbuz Doğrulama
Beyanname
Beyanname Görüntüleme
Evrak, İstek ve Öneri Takibi
Meclis Kararları
EPKAS
EPKAS Kullanım Kılavuzu
İmar Planı Askı Listesi
E-ÇAP
Arsa (m²) Rayiç Değerleri
E-İmzalı Belge Doğrulama
Kent Rehberi
Kütüphane Kitap Sorgulama
Spor Okulları Başvuru
Çok Yaşa Bebek
Arama Sonuçları
SOBE FARKINDALIK OLUŞTURUYOR
09/04/2018
Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) Otizmli çocuklara yönelik eğitim faaliyetlerine devam ederken bir taraftan da otizm konusunda farkındalık oluşturan çalışmalara da devam ediyor. Bu amaçla hafta sonunda Kent Plaza Alışveriş Merkezi'nde SOBE tanıtım standı açıldı. Otizm konusunda toplumsal bir bilinç oluşturmak amacıyla açılan stant vatandaşlardan büyük ilgi gördü. SOBE görevlileri daha önce hazırlanan tanıtım broşürlerini vatandaşlara vererek merkez hakkında bilgilendirmeler yaptı.
Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da SOBE tanıtım standını ziyaret ederek etkinliğe destek verdiler. Standı ziyaret eden vatandaşlarla sohbet eden Usta ve Altay, otizm farkındalığına dikkat çekerken standı ziyaret eden çocuklarla da yakından ilgilendiler.
Dünyada her 68 çocuktan birinde Otizm tanısının konulduğunu ve bu sayının artmaya devam ettiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay," Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE) olarak otizmli çocuklarımızın eğitme yönelik faaliyetlere devam ediyoruz. Bu çalışmaların yanı sıra Otizm konusunda toplumsal bir bilinç oluşturması ve otizm erken tanısı konusunda anne babaların dikkatini çekmek amacıyla birçok faaliyet gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz ki erken teşhis ve tanı otizmli çocuklarımızın gelecek yıllarındaki beceri ve işlevlerini gerçekleştirmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu vesile ile yapılan bu çalışmanın toplumsal farkındalık oluşturmasını diliyorum" dedi.
Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi'nin otizmli çocuklar ve aileleri için bir umut ışığı olduğunu ifade eden Ak Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da," SOBE'nin otizmli çocuklar için sürdürdüğü faaliyetlerin büyük önem taşıdığını, farkındalık oluşturmak adına yapılan çalışmanın değerli olduğunu ifade etti.
Son Haberler
07/02/2025
Selçuklu’da Cuma Buluşmaları Hizmet Kalitesini Artırıyor
06/02/2025
Selçuklu Belediyesi Emıtt 2025’te Parlıyor
06/02/2025
Selçuklu 700 bin 358 Nüfusu ile Konya’da Zirvedeki Yerini Korudu
05/02/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan 6 Şubat Depremleri Anma Mesajı
04/02/2025
Zillerine basarak apartman çökmeden insanları uyarmıştı Başkan Pekyatırmacı, Konya’da Onlarca Canın Kurtarılmasına Vesile Olan Gençle Bir Araya Geldi