SELÇUKLU KONGRE MERKEZİ’NDE KONYA TURİZMİ KONUŞULDU

11/04/2018
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, istişare ve ortak akıl toplantıları çerçevesinde farklı kurum ve kuruluş temsilcileri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda TÜRSAB üyeleri ile Selçuklu Kongre Merkezi'nde bir araya gelen Başkan Altay, Selçuklu Kongre Merkezi'nin faaliyetleri başta olmak üzere Konya turizmine katkı sağlayacak çalışmalar üzerine sektör temsilcileriyle istişare gerçekleştirdi. Toplantıya TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar ve TÜRSAB’a üye kurum temsilcileri katıldı.
Başkan Altay “Amacımız Konya turizmine yeni alanlar kazandırmak”
Selçuklu Kongre Merkezi'nin Konya turizmine sağlayacağı katkılarının istişare edildiğini toplantının Konya turizmi için güzel çalışmalara vesile olmasını temenni eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “ Selçuklu Kongre Merkezi Konya Stadyumu'ndan sonra belediyeler eliyle yapılan en büyük bütçeli yatırım. Teknik alt yapısı ve salon standardıyla da Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri ve Konya'mız için yeni bir marka değeri olma yolunda hızla ilerliyor. Yine belediyemiz tarafından yapılan çalışmalarla son dönemlerde Sille, Sille Barajı ve Kelebekler Vadisi de önemli işlere imza attık. Buralarda turizm adına önemli destinasyonlar oldu. Bu çalışmalardaki temel amacımız Konya’ya gelenler için yeni ziyaret alanı oluşturmak. İnşallah hem mevcut yerlerdeki çalışmalarımızla hem de yeni yatırımlarımızla ziyaretçi sayıları da artacaktır" dedi.
“Selçuklu Belediyesi turizm yatırımlarıyla öncü oluyor"
Konya'nın son dönemde turizm faaliyetlerindeki atılımına dikkat çeken TÜRSAB Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar da: “ Konya’da belediyelerimizin hizmet yarışı elbette turizme yansıyor ve yatırımlar turizmi olumlu bir şekilde etkiliyor. Şu da bir gerçek Selçuklu Belediyesi turizm yatırımlarıyla önde. Selçuklu Kongre Merkezi ve Kelebekler Vadisi çok önemli yatırımlar. Turizm demek 41 sektöre katkı sağlamak demek. Sadece seyahat acentesine, sadece otelciliğe değil, sokaktaki simitçisinden, lokantasına kadar birçok sektöre katkıda bulunuyor. Başkanımıza sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu hizmet yarışının daha da hızlanmasını istiyoruz” dedi.
Toplantı sonrasında Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay TÜRSAB yetkililerine Selçuklu Kongre Merkezini gezdirdi.
Son Haberler
03/11/2025
Türkiye’ye örnek Pazar 24.kez kapılarını vatandaşlara açtı Selçuklu 2. El Pazarı Ekonomik ve Çevreci Alışverişin Merkezi Olmayı Sürdürüyor

02/11/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan Yeni Nesil Şehir Kütüphnesi’ne Ziyaret

31/10/2025
Başkan Pekyatırmacı Kampüs Camii’nde Gençlerle Bir Araya Geldi

29/10/2025
Selçuklu’da 40 Bin Metrekarelik Alanda Asfalt Çalışması Tamamlandı

28/10/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan 29 Ekim Mesajı “Cumhuriyet En Büyük Zaferimizdir”
