BALKANLARDA SEDEP RÜZGARI ESMEYE DEVAM EDİYOR

25/04/2019
Türkiye’nin en büyük Değerler Eğitimi Programı SEDEP, Bosna Hersek’te düzenlenen 7. Çocuk Şenliği'nde gönülleri fethetti.
Bosna Hersek Cumhuriyeti 7. Çocuk Şenliği Zenica Kentinde yapıldı. Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde düzenlenen en kapsamlı ve en kalabalık organizasyona 7.000'den fazla öğrenci katıldı. Proje kapsamında Bosna Hersek’teki ilköğretim okulları ve liselerde seçmeli ders olarak Türkçe öğrenen öğrenciler Türk ve Bosna Hersek bayraklarını dalgalandırarak ecdattan gelen kardeşliği tüm Dünya’ya gösterdiler.
Sekiz yıl önce başlayan tercihim Türkçe projesinin ilk mezunlarını verdiği günde gerçekleşen Çocuk Şenliğinde Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) de Türkiye'yi temsil etti. Kültürel mirasımızın unsurları olan mehteran ve halk oyunları gösterilerinin en güzel örneklerini sergileyen SEDEP Gösteri Ekibi değerlerimizin tanıtımına katkı sağlarken salonu dolduran binlerce çocuğa coşku dolu bir gün yaşattı.
Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) böylece uluslararası alanda üçüncü etkinliğine imza atmış oldu. Bu çalışma sayesinde Bosna Hersek ile olan gönül bağı daha güçlenmiş olurken, SEDEP ekibi Mostar'da bir okulda daha gösteri yapacak.
SEDEP etkinliklerine Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcıları, SEDEP koordinatörleri de eşlik etti.
Son Haberler
31/10/2025
Başkan Pekyatırmacı Kampüs Camii’nde Gençlerle Bir Araya Geldi

29/10/2025
SELÇUKLU’DA 40 BİN METREKARELİK ALANDA ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

28/10/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan 29 Ekim Mesajı “Cumhuriyet En Büyük Zaferimizdir”

27/10/2025
Bosna Hersek ile olan tarihi ve kültürel bağlar daha da kuvvetleniyor Kardeş Teşani’den Selçuklu Belediyesi’ne Ziyaret

26/10/2025
Selçuklu Belediyesi “Evde Yaşlı Bakım Hizmeti” İle Örnek Olmaya Devam Ediyor
