BAŞKAN PEKYATIRMACI,"15 TEMMUZ MİLLET DESTANIDIR"
14/07/2019
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, 15 Temmuz'un asırlar boyu dilden dile anlatılacak bir kahramanlık destanı olduğunu ifade etti.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında hain darbe girişimine birlik ve beraberlik içerisinde karşı koyan asil Türk milletinin tüm dünyaya gösterdiği kahramanlık destanının üzerinden 3 yıl geçtiğini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "Milletin evlatlarına bu hainliği reva görenleri bu aziz millet asla affetmeyecektir. Özellikle yeni neslin ve gençlerimizin bu destanı iyi anlaması için 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacağız" dedi.
"Vatan hainlerine hiçbir zaman geçit yok”
15 Temmuz'un Çanakkale ruhunun adeta yeniden canlandığı bir başka millet destanı olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “1071’de Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasıyla başlayan bu mücadele Çanakkale’de yedi düvele meydan okuyan kahraman ecdadımızla devam etmiştir. Tarih boyunca vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna gözünü kırpmadan şahadete yürüyen aziz milletimiz 15 Temmuz'da da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla vatanımıza ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak için kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla birlikte meydanlara inmiş ve o karanlık gecede her yaştan vatan evladı tıpkı ecdadımız gibi gerek tanklara gerekse kendilerine çevrilen namlulara karşı destansı bir direniş göstermiştir" dedi.
Şehitlerimizin emaneti olan bu topraklara sahip çıkmak, bu kahramanlık destanını genç nesillere anlatmak ve daha güçlü bir Türkiye hedefi için sorumluluk bilinci ile çalışmamız gerektiğini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, "Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.
15 Temmuz saat 20:00'de Mevlana Meydanında buluşalım
15 Temmuz ve devamında meydanlarda tutulan demokrasi nöbetlerini iyi anlamalı, anlatmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız diyen Başkan Pekyatırmacı," Bunun için her yaştan kadın erkek tüm hemşehrilerimizi 15 Temmuz'un yıldönümü olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde saat 20.00'de Mevlana Meydanı'na buluşmaya davet ediyorum.
Son Haberler
25/08/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan YKS Başarısı İçin Tebrik ve Selçuklu’ya Hoş Geldin Mesajı
25/08/2025
Selçuklu Kongre Merkezi’nde “Müslüm Gürses Şarkıları” Yankılanacak
24/08/2025
Sporun Merkezi Selçuklu’da masa tenisi heyecanı yaşandı
22/08/2025
Selçuklu’da Cuma Buluşmaları ile Vatandaşların Talepleri Alınıyor
21/08/2025
Selçuklu Belediyesi Spor Okullarıyla bu yaza da damga vurdu Başkan Pekyatırmacı: “Türkiye’nin En Büyük Spor Organizasyonunu Selçuklu’da Gerçekleştiriyoruz”