BOSNA KAPALI PAZAR YERİ AÇILIŞA GÜN SAYIYOR

18/12/2019
Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi'ne kazandırılacak olan kapalı pazar alanında yapım çalışmalarında sona gelindi. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Bosna Hersek Mahallelerinde yapımında sona yaklaşılan ve kısa süre sonra hizmete açılacak olan kapalı semt pazarlarında incelemelerde bulundu.
Selçuklu Belediyesi tarafından önceki yıllarda hizmete sunulan semt pazarlarına ilave olarak mevsim koşullarına uygun konforun ön planda tutulduğu modern pazar yerlerinin inşaat çalışmaları tamamlanıyor. Bosna Hersek mahallesinde yapımı devam eden ve 5 bin m² alana sahip pazar yerinin yapımında sona gelindi. Diğer Kosova ve Mehmet Akif Mahallelerinde yapımı süren sem pazarlarının da yakın zamanda tamamlanması planlanıyor. İlçe genelinde bölge halkının ve pazar esnafının kullanım kolaylığı açısından tercih ettiği fonksiyonel kapalı semt pazarlarına yenileri kazandırılıyor.
Türkiye’de semt pazarları konusuna farklı bir bakış açısı getiren Selçuklu Belediyesi, pazarlarda farklı meslek gruplarının aynı çatı altında yoğunlaşmasını önleyerek farklı günlerde rahat bir ortamda alışverişin yapılmasına olanak sağlıyor. İnşaat çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğü yeni semt pazarlarının, bulunduğu mahalleye kazandırdığı görsel estetiğin yanısıra mevsim itibariyle yazın ve kışın kullanım kolaylığı sağlıyor. Modern altyapının fonksiyonel tasarımla birleştiği kapalı pazar yerlerinde giriş ve çıkışlar başta olmak üzere vatandaşların rahat alışveriş yapabilmesine önem veriliyor.
Bosna Hersek Mahallelerinde yapımında sona yaklaşılan ve kısa süre sonra hizmete açılacak olan kapalı semt pazarlarında incelemelerde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu’daki pazar yerleri önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Selçuklu Belediyesi olarak ilçemizdeki tüm pazar yerlerini belli bir standarda kavuşturmanın gayretindeyiz. Bu amaçla Bosna Hersek Mahallesi'ne de bölge halkı ve pazar esnafı açısından kullanım kolaylığı sağlayacak fonksiyonel kapalı semt pazarı kazandırıyoruz. Yapımını tamamladığımız Bosna Kapalı Pazarı ile hem esnafımızın hem de hemşehrilerimizin daha iyi hizmet alabilmesini sağlayacağız. Pazar yerlerimizi en kısa zamanda hemşehrilerimizin istifadesine sunacağız” dedi.
Son Haberler
05/02/2026
6 Şubat Depremleri Yıldönümünde Başkan Pekyatırmacı’dan Anma Mesajı

05/02/2026
Çevreye Duyarlı Nesiller Selçuklu’da Yetişiyor

04/02/2026
Selçuklu Belediyesi Eğitim ve Spor Yatırımlarını Sürdürüyor Selçuklu Fen Lisesi Kapalı Spor Salonu ve Suni Çim Saha’nın Resmi Açılışı Gerçekleştirildi

04/02/2026
“Genç Paldır Güldür Şov” Sanatseverlerden Tam Not Aldı

03/02/2026
Selçuklu’da Berat Kandili Manevi Bir İklimde İhya Edildi
