SELÇUKLU`NUN SEMBOL BİNALARI OTİZM İÇİN MAVİ OLDU

03/04/2021
Selçuklu Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE), Selçuklu Belediyesi hizmet binası ve Tropikal Kelebek Bahçesini mavi ışıkla aydınlatarak otizme dikkat çekti.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününde tüm dünyada simge haline gelmiş binalar otizmin rengi olan maviye boyanıyor. Otizmli bireyler ve ailelerinin en büyük destekçilerinden biri olan Selçuklu Belediyesi de otizm konusuna toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla kutlanan bu günde Selçuklu'nun sembol binalarından olan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi (SOBE), Selçuklu Belediyesi hizmet binası ve Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni mavi renk ile ışıklandırdı.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nün otizm konusunda toplumsal bilinç oluşturması temennisinde bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, " Bugüne kadar otizmli çocuklarımızın normal hayata adapte olmaları için birçok çalışma yürüttük. Bunun yanında onların istihdamı noktasında da anlamı projeler üretiyoruz. Böylelikle otizmli bireylerimizi hem normal hayata hem çalışma hayatına hazırlayarak topluma kazandırıyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak otizmli bireylerin ve ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz.Otizmin farkındayız ve otizmli çocuklarımızın her zaman yanındayız. Bu vesile ile bu anlamlı günün Türkiye'deki otizmli çocuklarımızın geleceği için yeni bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. " dedi.
Son Haberler
27/10/2025
Bosna Hersek ile olan tarihi ve kültürel bağlar daha da kuvvetleniyor Kardeş Teşani’den Selçuklu Belediyesi’ne Ziyaret

26/10/2025
Selçuklu Belediyesi “Evde Yaşlı Bakım Hizmeti” İle Örnek Olmaya Devam Ediyor

24/10/2025
Selçuklu’da Gönül Köprüleri Güçleniyor Cuma Buluşmalarının Bu Haftaki Adresi Akıncılar Mahallesi Oldu

22/10/2025
Selçuklu Belediyesi Personeli’nden Kızılay’a Kan Bağışı Desteği

21/10/2025
Selçuklu’da Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor
