Yeni Üyelik / Şifre
İhale Bilgileri
Hızlı Ödeme
Hizmet Haritası
E-Doğrudan Temin
İmar Planı Tadilatı
Evlilik Başvurusu
İstek ve Öneri Başvurusu
E-Dilekçe
Borç Sorgulama / Ödeme
Geçmiş Dönem Ödemelerim
Makbuz Doğrulama
Beyanname
Beyanname Görüntüleme
Evrak, İstek ve Öneri Takibi
Meclis Kararları
EPKAS
EPKAS Kullanım Kılavuzu
İmar Planı Askı Listesi
E-ÇAP
Arsa (m²) Rayiç Değerleri
E-İmzalı Belge Doğrulama
Kent Rehberi
Kütüphane Kitap Sorgulama
Spor Okulları Başvuru
Çok Yaşa Bebek
Arama Sonuçları
Kızılay Haftası “Kanımızda Vefa Var” Etkinliğinde SELÇUKLU’DAN REKOR KAN BAĞIŞI
05/11/2021
Selçuklu Belediyesi Kızılay Haftası nedeniyle düzenlediği “Kanımızda Vefa Var” kan bağışı etkinliğinin sonunda 2023 olan hedef bağış rakamını geçerek 2969 ünite ile bir rekora daha imza attı.
Etkinlikte Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un Taceddin Dergahı’nda ziyaretçilere öğütlerin yer aldığı temsili tiyatro da öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
Selçuklu Belediyesi ve Selçuklu Kızılay Şubesi’nin 29 Ekim -04 Kasım tarihleri arasında “Kanımızda Vefa Var” sloganıyla düzenlediği kan bağışı etkinliğinde yeni bir rekora ulaşıldı. Selçuklu Belediyesi hizmet binası bahçesinde düzenlenen ve tüm Konya’nın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte 2023 ünite hedefinin üzerine çıkılarak 2969 üniteye ulaştı. Ayrıca etkinlik ve sergi alanı 30 bini aşkın vatandaş tarafından ziyaret edildi.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın sosyal medya hesabından çağrıda bulunduğu etkinlikte 2023 ünite kan toplanması hedeflenmişti. Çanakkale Savaşı temasıyla 7 gün boyunca süren etkinlikte dönemi yansıtan kostüm ve çadırlarda kan bağışı yapılırken tiyatro gösterileriyle ziyaretçilere o günkü ruh hali yeniden yaşatıldı. Selçuklu Belediyesi’nin Kızılay ile yaptığı faaliyetler, bağış etkinlikleri, Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nda açılışı yapılan Sıhhiye Müzesi, Kızılay’ın geçmişten günümüze kadar uzanan tarihinden fotoğraflardan oluşan sergi de yer aldı.
Başkan Pekyatırmacı: “Hemşehrilerimiz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı”
“Kanımızda Vefa Var” etkinliğinde bir önceki yıldan daha fazla teveccüh olduğuna dikkati çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “ Milletimiz kendisine ihtiyaç duyulduğuna bir an bile düşünmeden üzerine düşeni her zaman yerine getirmiş kadim bir duruşa sahiptir. Kızılay ile birlikte düzenlediğimiz bu kan bağışı etkinliğinde de bu refleksin sonucu olarak hedeflediğimiz kan bağışının üzerinde bir rakamla “Kanımızda Vefa Var” etkinliğimizi tamamladık. Kan bağışında bulunmanın pandemi sürecinde de ne kadar önemli olduğuna tekrar şahit olduk. Ben bu gönüllülüğün devam etmesi için tüm hemşehrilerime sesleniyorum kan bağışında bulunmaya devam etsinler. Ben bundan sonra da daima bu tür çalışmalara destek olacağımızı belirtirken, bağışta bulunan,katkı sağlayan tüm hemşehrilerime, Kızılay’a ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.
Son Haberler
06/02/2025
Selçuklu Belediyesi Emıtt 2025’te Parlıyor
06/02/2025
Selçuklu 700 bin 358 Nüfusu ile Konya’da Zirvedeki Yerini Korudu
05/02/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan 6 Şubat Depremleri Anma Mesajı
04/02/2025
Zillerine basarak apartman çökmeden insanları uyarmıştı Başkan Pekyatırmacı, Konya’da Onlarca Canın Kurtarılmasına Vesile Olan Gençle Bir Araya Geldi
03/02/2025
Sporun Merkezi Selçuklu Masa Tenisi Müsabakalarına Ev Sahipliği Yaptı