SELÇUKLU’DA İLKYARDIM EĞİTİMİ
19/09/2014
Selçuklu Belediyesi, hizmet içi eğitim programlarına devam ediyor. Kurum doktoru Mahmut Alan tarafından personele ilk yardım eğitimi verildi.
Selçuklu Belediyesi hizmet kalite ve standardının eğitimli personelle mümkün olduğu bilinci ile hizmet içi eğitim programlarına devam ediyor. Yapılan eğitimler personelin bilinçlenmesine katkı sağlarken günlük yaşamda karşılaşılabilecek acil durumlarda etkili ve doğru müdahale konusunda da fayda sağlıyor. Kurum tabibi Dr. Mahmut alan tarafından 2 gün boyunca verilen ilkyardım eğitimine belediye personeli yoğun ilgi gösterdi. Seminerde, ilkyardım, yaşam belirtileri, solunum yolu tıkanıklığı, göğüs ağrısı, kanamalar, şeker koması, kırık, çıkık, burkulmalar, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, hasta ve yaralı taşıma gibi konularda yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler anlatıldı.
Dr Mahmut Alan, ilk yardımın herkes tarafından bilinmesinin son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, gerçekleşen kazalar ve yaralanmalarda ilk dakikaların insan hayatı bakımından büyük önem taşıdığını söyledi. Kazalarda altın dakika denen ilk yardım dakikalarının hayat kurtardığını ifade eden Alan,“Avrupa’da yılda yaklaşık 700 bin kalp durması gerçekleşmektedir. Bunların acil servislere gelmeden önce ölüm oranı yüzde 95’tir. Erken müdahale ile bu şans yüzde 60’dan fazlasının kurtarılması demektir. Erken müdahale için de halkımızın veya kazalara müdahale eden görevlilerimizin bu konuda eğitimli olmaları büyük önem taşır” dedi.
Dr. Mahmut Alan seminerde, ilk yardımın temel kuralları olan; hasta/yaralının değerlendirilmesi, havayolunun açılması, suni solunum, kalp masajı göğüs basısı, ve şok pozisyonları teorik olarak anlattı.
Alan, “Olası kaza ve yaralanmalarda dikkat etmemiz gereken güvenlik, bilinç kontrolü, yardım, hava yolu, solunumu izle, 112’den destek, 30 göğüs masajı, 2 kurtarıcı nefes ve bu hayat kurtarıcı çalışmaların 112 gelene kadar devam etmesidir. Yani kısaca ilkyardım faaliyetinin hasta yaşama dönene kadar, ilkyardımcıların da yorgunluktan bitip tükenene kadar çabalarına devam etmeleri mutlaka gereklidir” dedi.
Son Haberler
25/05/2026
Selçuklu Belediyesi’nden üstat Necip Fazıl’a vefa Şair ve Fikir Adamı Necip Fazıl Kısakürek Ölüm Yıl Dönümünde Unutulmadı

24/05/2026
Başkan Pekyatırmacı’dan Kurban Bayramı Mesajı

24/05/2026
Selçuklu Bayrama Hazır

24/05/2026
Başkan Pekyatırmacı’dan Kurban Bayramı Mesajı

22/05/2026
Gençlerden rock konseri ve tiyatro Selçuklu’da Sanat Rüzgarı
