BAŞKAN PEKYATIRMACI; “AİLE VE TOPLUM YAPIMIZIN TEMEL DİREĞİ KADINLARIMIZDIR”
07/03/2024
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Pekyatırmacı mesajında; “Aile ve toplum yapımızın temel direği olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Pekyatırmacı yayımladığı mesajında kadınların, aile ve toplumun temelinde yer aldığını belirterek şu ifadelere yer verdi;
Başkan Pekyatırmacı; “Kadın şefkattir, kadın güçtür”
“Toplumun ve ailenin temel taşı olan kadınlarımız, fedakârlığın, gücün, dayanışmanın ve sevginin her zaman kaynağı olmuştur. Tüm zorlukların karşısında dimdik durabilmiş, sosyal, siyasal ve daha birçok alanda önemli roller üstlenmiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) hadisinde ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ buyurarak kadınlarımızın ne kadar değerli olduğunu bizlere göstermiştir. Kadın annedir, kadın eştir, kadın şefkattir, kadın güçtür, kadın sevgidir. Temsil ettiği her duyguyu gönlünde barındırır. Kadim medeniyetimizin temelinde yer alan kadınlarımız bu topraklara can suyu vermiş her bir eserde ve sahibinde mutlaka Anadolu kadınının imzası vardır. Öyle ki bizim kadınımız çalışkanlığı, fedakârlığı, mücadelesi ile yorulmadan, usanmadan nesiller yetiştirmiş, üretime, bilime, ticarete, eğitime hayat vermiştir.
Kadınların sosyal hayatın içinde etkinlik alanlarının genişletilmesi, istihdamda, sağlıkta, siyasette, eğitimde hak ettiği yerde olması hem bugünümüz hem yarınımız için büyük önem taşımaktadır. Bu konuda üzerimize düşenleri yapıyoruz. Selçuklu Belediyesi olarak kadınların sosyal hayatın içinde aktif bir şekilde yer almasını sağlayacak birçok proje yürütüyoruz. Selçuklu'nun farklı bölgelerine kazandırdığımız Aile Yaşam Merkezleri ile kadınlarımız sosyal ve kültürel faaliyetlerini icra edebildikleri gibi hoşça vakit geçirmelerini sağlayarak kişisel gelişimlerine de katkıda bulunuyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı da Selçuklu Kent Konseyi çatısı altında kurduğumuz Kadın Meclisi’mizle taçlandırarak yürütüyoruz. Ailenin temel taşı olan kadınlarımızın sosyal hayatını zenginleştirerek onları mutlu etmeyi hedefliyoruz.
Bir gün değil her gün değerlerini anlayacağımız kadınlarımızın, fedakâr annelerimizin, şehit ve gazilerimizin eş ve annelerinin, varlıklarıyla hayatımıza, dünyaya sevgi ve şefkat katan tüm kadınların'8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.” Dedi.
Son Haberler
06/07/2025
SELÇUKLU BELEDİYESİ DEV SPOR KOMPLEKSİYLE TÜRK SPORUNA DEĞER KATACAK OLİMPİYAT SPORCULARI SELÇUKLU VİZYONUYLA YETİŞECEK
04/07/2025
Selçuklu’da Üret Türkiye Güçlensin KOP Seracılık Yaygınlaşıyor Projesi’ne Başvurular Başladı
04/07/2025
Başkan Pekyatırmacı Kılınçarslan Mahallesi Sakinleriyle Buluştu
04/07/2025
Başkan Pekyatırmacı,“Ormanlarımız Hepimizin Ortak Geleceği ve Onları Hep Birlikte Korumalıyız”
03/07/2025
Dünya Plastik Poşet Kullanmama Günü’nde anlamlı etkinlik Selçuklu Belediyesi Yeşil Atölye Plastik Poşet Kullanımına Dikkat Çekti