SELÇUKLU’DAN SURİYE’YE ANLAMLI YARDIM
02/02/2015
Selçuklu Belediyesi, Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmıyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi’nce başlatılan "Açız, üşüyoruz, ölüyoruz" kampanyasına verilen destek çerçevesinde içerisinde ayakkabı, kışlık kıyafet, bakliyat vb yardım malzemesinin olduğu tır bölgeye gönderdi.
Selçuklu Belediyesi, 2011 yılından beri iç savaşın yaşandığı Suriye’de zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren halka sivil toplum kuruluşları aracılığı ile yardımlar göndermeye devam ediyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesince başlatılan "Açız, üşüyoruz, ölüyoruz" kampanyasına çevresinde Suriye’ye gönderilmek üzere hazırlanan 2 tır yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi. Selçuklu Belediyesi’nin katkı sağladığı ve içersinde un, bakliyat ve ayakkabının bulunduğu 25 tonluk yardım malzemesinin yanında içersinde 25 ton unun yer aldığı yardım tırı bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Uğurlama töreninde konuşma yapan ve Suriye’de yaşanan drama dikkat çeken Konya İHH Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uysal,“ Yaklaşık 50 yıldır zulme, baskılara, yolsuzluk ve yoksulluğa karşı mücadele veren Suriye halkı bugün yine toplu kıyıma maruz kalmaya devam ediyor. Konya IHH olarak 2’si Konya’dan 3’ü de Karaman’dan olmak üzere 5 tır insani yardım malzemesini Suriye’ye uğurlayacağız. 4.Tırımızda bağışçılarımızın desteği ile temin edilen 25 ton un; 5. Tırımızda ise Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan 25 ton ağırlığında ayakkabı, kışlık kıyafet, bakliyat vb acil ihtiyaç maddeleri bulunmaktadır. Böylece Karaman’dan gönderilecek 3 tır yardım malzemesi ile beraber 20 günde 10 tır sözümüzü tamamlamış olacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Suriye’de ki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkan yardım tırı dualarla uğurlandı.
Son Haberler
04/11/2025
Selçuklu Gençlik Merkezi’ne Ziyaret Başkan Pekyatırmacı Gençlerle Buluştu

03/11/2025
Türkiye’ye örnek Pazar 24.kez kapılarını vatandaşlara açtı Selçuklu 2. El Pazarı Ekonomik ve Çevreci Alışverişin Merkezi Olmayı Sürdürüyor

02/11/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan Yeni Nesil Şehir Kütüphnesi’ne Ziyaret

31/10/2025
Başkan Pekyatırmacı Kampüs Camii’nde Gençlerle Bir Araya Geldi

29/10/2025
Selçuklu’da 40 Bin Metrekarelik Alanda Asfalt Çalışması Tamamlandı
