DÜRDANE ALTUNEL MİLLİ TAKIMLA ENDONEZYA YOLCUSU
18/09/2013
- Endonezya'da 22 Eylül-2 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 3. İslam Dostluk Oyunlarına Türkiye 12 branşta katılıyor. Taekvondo Milli Takımında ülkemizi Selçuklu Belediyesporlu Dürdane Altunel de temsil edecek.
3. İslam Dostluk Oyunları, 22 Eylül-2 Ekim tarihlerinde Endonezya'da düzenlenecek.Güney Sumatra'nın başkenti Palembang'ın ev sahipliğinde, 55 ülkenin katılımıyla düzenlenecek oyunlarda Türkiye, 12 branşta 160'a yakın sporcuyla mücadele edecek.
Türkiye atletizm, badminton, basketbol, futbol, halter, karate, okçuluk, tekvando, tenis, voleybol, wushu ve yüzme branşlarında madalya arayacak. İslam Dostluk Oyunları Federasyonu'nun (ISSF) organizatörlüğünde, İslam Konferansı Örgütü'ne (İKÖ) üye ülkelerin katıldığı oyunların ilki, 2005 yılında Suudi Arabistan'da düzenlendi. Dört yılda bir yapılması kararlaştıran oyunların ikincisinin, İran'da düzenlenmesi bekleniyordu.
İran'da ilk olarak 2009 Ekim ayında yapılmasına karar verilen oyunlar, İran ve Arap dünyası arasındaki sorunlar nedeniyle 2010 Nisan ayına ertelendi. Ancak başka nedenlerden ötürü oyunların ikincisi gerçekleşmedi. Oyunlara, üye ülkelerin gayrimüslüm sporcuları da katılabiliyor. 4. İslam Dostluk Oyunları, 2017 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacağı açıklandı.
Ülkemiz, İslam Dostluk Oyunlarında 12 branşta 160 sporcu ile mücadele ederken, taekvondo Milli Takımına Selçuklu Belediyesporlu başarılı sporcu Dürdane Altunel davet edildi. Altunel 21 Eylül tarihinde Milli Takım kafilesi ile Endozeya'ya gidecek.
Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Yönetimi İslam Ülkeleri Dostluk Oyunlarında mücadele edecek olan Dürdane Altunel'e başarı diledi. Kulüp Yönetimi yaptığı açıklamada, "Ulusal ve uluslararası turnuvalarda bir çok başarıya imza atarak kulübümüzü ve ülkemizi gururlandıran başarılı sporcu Dürdane Altunel'in Endonezya'dan en iyi sonuçlarla döneceğine inanıyoruz. Dürdane ve tüm Milli Takım sporcularımıza başarılar diliyoruz." dedi.
Son Haberler
29/10/2026
Selçuklu’da Okul Kantinlerine Denetimler Sürüyor

28/10/2026
“Cumhuriyetimiz, birlik ve beraberliğimizin en güçlü simgesidir” Başkan Pekyatırmacı’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

26/10/2026
Selçuklu’da Sağlık Yatırımları Hız Kesmiyor Selçuklu Köken Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

24/10/2026
Selçuklu’da Peynir Hasadı Geleneği Sürüyor

23/10/2026
Selçuklu Gençlik Meclisi’nden Anlamlı Buluşma Başkan Pekyatırmacı Gençlik Buluşması’nda Üniversiteli Gençlerle Bir Araya Geldi


