Logo

SELÇUKLU’DAN BOSNA-HERSEK’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ

01/06/2015

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna-Hersek’te restore edilen Mevlevihane’de faaliyet gösteren meslek edindirme kursu eğitmenlerinden oluşan heyet Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya’yı ziyaret etti.  

 

Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna-Hersek’te restore edilen Mevlevihane’de eğitmen olarak görev alan Bosna-Hersek heyeti Konya’yı ziyaret etti. İki gün boyunca Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya’nın ve Selçuklu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı bulan heyet, ilk olarak Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Bosna-Hersek Fahri Konsolosu Ercan Uslu ile görüştü. Heyet daha sonra Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen belediyecilik faaliyetleri hakkında slayt sunumu eşliğinde bilgi sahibi oldu ve belediye hizmet binası, Gazalya Hatun Mahalle Konağı, Tropikal Kelebek Bahçesi ve Sille’yi gezdi.  Ziyaretlerin ikinci gününde profesyonel gezi rehberi eşliğinde Mevlana Müzesi, Tarihi Bedesten Çarşısı, Alaeddin Tepesi, İnce Minare Medresesi’ni ziyaret eden heyet akşam da Mevlana Kültür Merkezi’nde ki Sema gösterimini izledi.

 

Gezinin sonunda Bosna Hersek Fahri Konsolosluğu’nu ziyaret eden heyete belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Burada heyet adına Kurs Müdürü Nevresa Ahatoviç tarafından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a Bosna Hersek Mevlevihane’sinin resminin yer aldığı tablo hediye edildi. Heyet daha sonra Konya’dan ayrıldı.

 

Bosna Bizim İkinci Evimiz

“Öncelikle Hazreti Mevlana’nın diyarı, Selçuklu Başkentine hoş geldiniz, sizlerin burada olmanızdan çok büyük mutluluk duyuyorum” diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,“ Biz Saraybosna’ya geldiğimizde kendimizi evimizde hissediyoruz, Saraybosna Mevlevihanesi bizim orada bir evimiz gibi. İnşallah sizlerde Konya’da kendinizi evinizde hissedersiniz” dedi.

 

Ziyaretin iki kardeş ülke arasında yeni ilişkilerin kurulmasına vesile olmasını dileyen Başkan Altay, “İki gün boyunca size Konya’nın güzelliklerini anlatmaya çalıştık. İnşallah bu bir başlangıç olur ve daha sık Boşnaklar Konya’ya, biz Saraybosna’ya gitmeye devam ederiz ve bir süre sonra da inşallah tercümana ihtiyaç duymadan konuşabiliriz. Selçuklu ve Konya olarak Bosna Hersek’e gelmeye ve orada hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

İlişkiler Gelişmeye Devam Edecek

Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ercan Uslu da,“Sizleri Konya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. İnşallah Konya’dan Bosna’ya, Bosna’dan da Konya’ya gerçekleşecek ziyaretler ile bu güzel ilişkiler artarak devam edecek” dedi.

 

Boşnaklar Mutlaka Konya’yı Görmeli  

Bosna Hersek heyeti adına söz alan Bosna Hersek Meslek Edindirme Müdürü Nevresa Ahatoviç de ev sahipliğinden dolayı Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür etti. Nevresa,“İnşallah bu ziyarette bizimle olamayan Boşnakları da en kısa sürede Konya’ya gelmeye ve buraları görmeye davet ediyorum. Bizler de siz misafirperver Konyalı kardeşlerimizi Bosna’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş:

FacebookFacebookTwitterTwitterLinkedInLinkedInTelegramTelegram
© 2025 Selçuklu Belediyesi. Tüm Hakları Saklıdır.