Yeni Üyelik / Şifre
İhale Bilgileri
Hızlı Ödeme
Hizmet Haritası
E-Doğrudan Temin
İmar Planı Tadilatı
Evlilik Başvurusu
İstek ve Öneri Başvurusu
E-Dilekçe
Borç Sorgulama / Ödeme
Geçmiş Dönem Ödemelerim
Makbuz Doğrulama
Beyanname
Beyanname Görüntüleme
Evrak, İstek ve Öneri Takibi
Meclis Kararları
EPKAS
EPKAS Kullanım Kılavuzu
İmar Planı Askı Listesi
E-ÇAP
Arsa (m²) Rayiç Değerleri
E-İmzalı Belge Doğrulama
Kent Rehberi
Kütüphane Kitap Sorgulama
Spor Okulları Başvuru
Çok Yaşa Bebek
Arama Sonuçları
“SELÇUKLULAR SERGİSİ” YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
31/08/2015
Açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılan, İstanbul Türk İslam Eserleri Müzesi’ndeki “Selçuklular Sergisi”ni bugüne kadar yerli ve yabancı 63 bin kişi ziyaret etti.
Konya’dan da çok sayıda ziyaretçi “Selçuklular Sergisi”ni gezdi. Son olarak Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyeleri sergiyi ziyaret etti.
Selçuklular Sergisi, Türk İslam tarihinde büyük öneme sahip olan Selçukluların bıraktıkları köklü kültür mirasına tanıklık etmeye devam ediyor. Selçuklu Belediyesi’nin organizasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve TİEM’in katkılarıyla İstanbul Türk ve İslâm Eserleri Müzesi (İbrahim Paşa Sarayı)’nde düzenlenen sergi ziyaretçilerini ağırlıyor.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri “Selçuklular Sergisi”ni ziyaret etti. Müze Müdürü Seracettin Şahin’in sunumuyla 227 eser, animasyon ve canlandırmaların yer aldığı ve günlük hayattan, eğitim, sanat, mimari ve ticari hayata kadar geniş bir yelpazede eser veren Selçukluların, en kapsamlı sergisini gezen TYB üyeleri sergi boyunca sergilenen eserleri yakından inceledi.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak İstanbul Türk ve İslam Sanatları Müzesi’nde Selçuklu Belediyesi ve diğer iştirakçiler tarafından açılmış olan “Selçuklular Sergisi”ni gezdiklerini ifade eden TYB Konya Şube Başkanı M.Ali Köseoğlu,“ Selçuklu Medeniyeti köklü bir medeniyet ve biz de bu medeniyetin mirasçıları olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle Konya’da bu medeniyetin izlerini ortaya çıkaran çalışmaları gördükçe memnuniyetimiz artıyor. Bundan bin yıl önce Anadolu kapılarını Türklere açan Selçukluların izlerini bu sergi vesilesi ile görmüş olduk. Müze yetkililerinden aldığımız bilgilerde bu serginin büyük ilgi gördüğünü gösteriyor. Bir kültür ve tarihsever olarak Selçuklu Belediyesi’ne özellikle teşekkür etmek istiyorum. Umarım bu çalışmalar Selçuklu Medeniyeti’nin daha fazla ifade edilmesi açısından bir başlangıç olur” dedi.
Selçuklu Belediyesi tarafından kadim medeniyetin tanıtılması amacıyla Sultanahmet Meydanı’nda yer alan Türk ve İslâm Eserleri Müzesi’nde açılan “Selçuklular Sergisi” 30 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.
Son Haberler
06/02/2025
Selçuklu Belediyesi Emıtt 2025’te Parlıyor
06/02/2025
Selçuklu 700 bin 358 Nüfusu ile Konya’da Zirvedeki Yerini Korudu
05/02/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan 6 Şubat Depremleri Anma Mesajı
04/02/2025
Zillerine basarak apartman çökmeden insanları uyarmıştı Başkan Pekyatırmacı, Konya’da Onlarca Canın Kurtarılmasına Vesile Olan Gençle Bir Araya Geldi
03/02/2025
Sporun Merkezi Selçuklu Masa Tenisi Müsabakalarına Ev Sahipliği Yaptı