ATİDEN MAZİYE MEKTUP VAR

02/03/2016
Selçuklu'da gençler ecdada sesleniyor. “Atiden Maziye” isimli mektup yarışması Selçuklu’da başlıyor.
Selçuklu Belediyesi, proje destek programı kapsamında farklı projeleri hayata geçiriyor. Proje kapsamında Selçuk Üniversitesi Sosyal Doku ve Mozaik Düşünce Topluluğu ve Selçuklu Kent Konseyi Gençlik Meclisi iş birliği ile düzenlenen “Atiden Maziye” isimli mektup yarışması başlıyor. Proje ile Selçuklu’da yaşayan ortaokul ve lise öğrencilerinin geçmiş ile gelecek arasındaki bağlarını güçlendirmek, Selçuklu hükümdarları ve tarihi şahsiyetleri daha yakından tanımaları amaçlanıyor.
Son başvuru tarihinin 21 Mart olduğu yarışmada ortaokul ve lise öğrencileri el yazıları ile kaleme aldıkları mektuplar ile Selçuklu Sultanları, Hz Mevlana, Şems-i Tebrizi ve Yunus Emre’ye hitap edecekler. Yarışmaya katılan öğrenciler yazdıkları mektupları Selçuklu Belediyesi Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi’ne gönderecekler. Burada toplanan mektuplar bir değerlendirmeye tabi tutulacak ve başarılı olanlar ödüllendirilecek.
Proje kapsamında ortaokul ve lise kategorilerinde birinci olan yarışmacılar tam altın, ikinci olan yarışmacılar yarım altın ve üçüncü olan yarışmacılar ise çeyrek altın ile ödüllendirilecek. Ayrıca yapılan değerlendirmeler sonucunda yarışmaya katılan mektuplar arasından başarılı olan mektuplar bir kitap haline getirilecek.
Son Haberler
04/11/2025
Selçuklu Gençlik Merkezi’ne Ziyaret Başkan Pekyatırmacı Gençlerle Buluştu

03/11/2025
Türkiye’ye örnek Pazar 24.kez kapılarını vatandaşlara açtı Selçuklu 2. El Pazarı Ekonomik ve Çevreci Alışverişin Merkezi Olmayı Sürdürüyor

02/11/2025
Başkan Pekyatırmacı’dan Yeni Nesil Şehir Kütüphnesi’ne Ziyaret

31/10/2025
Başkan Pekyatırmacı Kampüs Camii’nde Gençlerle Bir Araya Geldi

29/10/2025
Selçuklu’da 40 Bin Metrekarelik Alanda Asfalt Çalışması Tamamlandı
