GERİ DÖNÜŞÜM KAFESİ ve YERALTI CAM KUMBARASI

11/11/2013
GERİ DÖNÜŞÜM KAFESİ ve YERALTI CAM KUMBARASI
- Selçuklu Belediyesince öncelikle pilot bölgelerde başlatılan yer altı çöp konteynırı uygulaması ilçe genelinde başarıyla devam ediyor. 2013 yılı itibariyle 2820 konteynırın montajı tamamlandı.
- Geri dönüşüm projeleri ile ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayan Selçuklu Belediyesi, ilçede yer altı cam kumbarası ve geri dönüşüm kafesi projelerini de hayata geçiriyor.
Selçuklu Belediyesi “Daha temiz ve modern bir Selçuklu” sloganıyla başlattığı yeraltı çöp konteynırı uygulamasında 2013 hedeflerini gerçekleştirdi. Temizlik hizmetlerini daha az maliyetle, daha hijyenik koşullarda yapabilmek için ilçe genelinde farklı bölgelerde uygulanan bu sistem sayesinde şu ana kadar; 2009 yılında 20, 2011 yılında 300, 2012 yılında 1000, 2013 yılında 1500 adet olmak üzere toplam 2820 konteynırın yeraltına montajı tamamlandı. Feritpaşa, Musalla, Medrese, Nişantaşı, Toki, Yazır, Kılıçarslan ve Bosna Hersek Mahalleri ile Kampüs alanı içerisinde yeraltı çöp konteynırı uygulaması tamamlanırken, Sancak Mahallesinde de tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.
Yeraltı çöp konteynırları ve bunları toplayan özel vinçli çöp araçları sayesinde temizlik giderlerinde büyük oranda tasarruf sağladığını belirtilen yetkililer;“Eski sistemde şehir merkezinde bir noktadan günde 3 vardiya halinde 18 kez çöp alınırken yeni sistemle birlikte günde 1 kez çöp alınıyor. 6 araç ve 12 personel yerine sadece 1 araç ve 1 personelle bu hizmetler daha iyi bir şekilde yerine getiriliyor. Bu sayede 10 adet çöp toplama aracı sistemden çekilerek personel ve yakıt tasarrufu sağlanırken şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu azaltıldı. 2014 yılı içerisinde uygulamanın ilçe tamamında hayata geçirilmesi planlanıyor ” dediler.
Selçuklu’da İki Yeni Proje Hayata Geçiyor
Hayata geçirdiği temizlik ve geri dönüşüm projeleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Çevre Beratı” ile ödüllendirilen Selçuklu Belediyesi geri dönüşüm konusunda çalışmalara devam ediyor. 2012 yılında ilçe genelinde 2 milyon 319 bin kilogram kağıt-karton, 2 milyon 558 bin kilogram plastik,195 bin kilogram cam ve 303 bin kilogram da kompozit ambalaj atığı toplayan Selçuklu Belediyesi iki yeni projeyi ilçede hayata geçiriyor. Kağıt ve ambalaj atıklarının geri kazanımı kapsamında 500 adet geri dönüşüm kafesi marketler ve ambalaj atıklarının fazla olduğu caddelere yerleştirilirken tüm hastaneler ve otellere yer altı cam kumbarasının montajı tamamlandı. Bu sayede kağıt, ambalaj ve cam atıkları toplanarak geri dönüşümle ülke ekonomisine kazandırılması amaçlanıyor.
Son Haberler
29/10/2026
Selçuklu’da Okul Kantinlerine Denetimler Sürüyor

28/10/2026
“Cumhuriyetimiz, birlik ve beraberliğimizin en güçlü simgesidir” Başkan Pekyatırmacı’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

26/10/2026
Selçuklu’da Sağlık Yatırımları Hız Kesmiyor Selçuklu Köken Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

24/10/2026
Selçuklu’da Peynir Hasadı Geleneği Sürüyor

23/10/2026
Selçuklu Gençlik Meclisi’nden Anlamlı Buluşma Başkan Pekyatırmacı Gençlik Buluşması’nda Üniversiteli Gençlerle Bir Araya Geldi



